diumenge, 2 de març del 2014

Els rosegadors transportadors


Els ratolins tenen un paper important en la regeneració natural de les plantes. Aquests el que fan és traslladar les semilles dels arbres per tal de repartir-les per la zona i donar lloc a noves plantes.
Aquesta funció està condicionada pels olors que perceben. Si oloren la geneta, van més amb compte amb els seus moviments i passen més temps vigilant que realitzant la seua tasca. Però si oloren altres rosegadors, fan un tipus de competició amb ells per veure qui reparteix més semilles.

Aquest fet és molt important per a la regeneració, ja que quan més aliments amaguen sota el terra, major serà la probabilitat de germinació de noves plantes. Açò significa, que quan més nombre de rosegadors posseïm millor. 

Els investigadors es sorprenen davant la forta interconnexió entre diferents espècies del ecosistema, inclús en diferents nivells de la cadena alimentaria 

Aquestes investigacions van ser realitzades a Barcelona per el CREAF. Col·locaren al costat de les bellotes cotó impregnat amb aigua i excrements de geneta i ratolins, fins arribar a la conclusió que els carnívors no ajuden en la regeneració, mentre que més ratolins si.
Noticies relacionades:
-          La casa de les aus 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada