dilluns, 21 de novembre del 2016

Ximpanzés i bonobos van tenir fills fa milers d'anys

Un chimpancé en el Parque Nacional de Kibale, en Uganda.



El ximpanzés i els bonobos son les dos especies més proximes i similars a nosaltres. Fa milers d’anys van tindre relacions sexuals i també van tindre fills. Cosa que ja havien observat etre humans moderns i neandertals.Per tant diuen que els humans ja no podem sentir-se unics, perque abans que nosaltres van ser els ximpanzés i bonobos.



Evolucionaren tan que es diferenciaven en comportament i aspecte,ja que els ximpanzés són més grans i violents.Ells bonobos són més sociables i usen el sexe com a arma per a solucionar els problemes.Fins que ho van descobrir, ells pensaven que ixes dos especies de animals mai s’havien trobat ja que els separava un riu i practicament era imposible que pasara el que ha pasat.



Un estudi, va comprovar que els borbons son genèticament el mes paregut a la genètica humana (perque els ximpanzés ja ho sabien). El problema es que la genètica d’aquests dos animals ha sigut molt menys estudiada que la dels humans, i per aixo ha tardat tan en descubrirse. Ara els mateixos que ho van descubrir, estan averiguan cada cosa que va passar per poder traure tota la informació necessaria. I ara es un dels majors estudis que s’ha realitzat en la historia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada