dimecres, 30 de novembre del 2016

Crani prehistòric de balena


El descobriment d'un crani de balena prehistòric ha permitit coneixer mes l'evolució d'aquesta especie i saber com va pasar de tenir dents a tenir "barbes" com va dir el Museu de Victoria (Melbourne, Australia)
"Alfred" així és com s'ha anomenat al crani que te d'antiguitat uns 25 milions d'anys aproximadament i va ser trobat a una costa del nordest d'Estats Units. A pesar de tindre dents, parlem d'un dels primers misticets moderns, com son les balenen blaves i les geperudes.
Les caractéristiques que s'han pogut observar en les seues dens corresponen a un habit alimentari únic  d'aquests mamifers, poc temps abans de que passaren a tendre "barbes" que son laminés d'un teixit, compost per fibres de queratina, que trobem en les organismes flexibles i de cos elastic.
Alguns animals marins menegen la llengua avant i arrere per a agafar les seues preses amb mes facilitat i succionarles, o de vegades, també per a agafar materials aspres, com l'arena. Aquesta característica es la raó per la qual les dents d'Alfred tenien esquinçaments horitzontals en la superficie interior.

Video relacionat
Noticia original
Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada