divendres, 18 de novembre del 2016

Un any récord per a les energies netes en el món


L’any 2016 pot passar a la història a causa de l’augment de les inversions en les energies renovables que han superat amb escreix les inversions en energies fòssils. La nova potència instal·lada en l’últim any seria suficient per a abastir les necessitats energètiques del continent africà. Ha passat el següent a aquests territoris:

1.Escòcia
El vent va generar en el mes d’Octubre un 25% més que l’any anterior, suficient per a abastir el 87% de les llars.

2. Portugal
Durant 4 dies consecutius totes les seues necessitats energètiques van ser cobertes per energies renovables (principalment hidràulica i eòlica).

3. Ferro (Canàries)
La illa canària va ser abastida durant més de 2 dies (55h) per la Central Hidroeòlica de Gorona del Vent.

4. Costa Rica
Durant 76 dies seguits, les energies renovables van proveir als seus quasi 5 milions d’habitants i totes les indústries i comerços del país.

5. Xina
És ja la primera potència solar del món. Aquest any ha instal·lat encara més teulades solars d’autoconsum i ha fet projectes a zones empobrides.

6. Índia
La segona major planta solar del món està des d’aquest any a Índia (la Kamuthi Solar Power). També compta amb el primer aeroport solar del món (Cochin International).

7. Europa
Europa ha sigut la primera regió en trencar el sostre dels 100 gigavats d’energia solar. En bona part per Alemanya, Regne Unit, Itàlia i França.

8. Alemania
Va arribar a cobrir el 87% de les seues demandes energètiques amb energies renovables el 8 de maig.

9. Dinamarca
Un dia de juliol del 2016, les seues turbines eòliques van podruir un 140% de la demanda del país i va haver d’exportar el sobrant.

10. Regne Unit
Durant 6 mesos (d’abril a septembre) la producció d’energia mitjançant energia solar va superar al carbó i al petroli per primera volta.

Notícia original

Vídeo:

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada