viernes, 25 de noviembre de 2016

Les xarxes tròfiques de l'Àrtic i de l'Antàrtic sofreixen l'escalfament global de diferent manera.

Un estudi liderat pel Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) ha analitzat les relacions internes de les dues majors xarxes tròfiques registrades fins al moment en els pols, l'àrtica amb 145 espècies i l'antàrtica amb 586.
Els resultats, posen de manifest que els efectes de l'escalfament global en la biodiversitat podran sentir-se de manera molt diferent en aquests ecosistemes encara que posseeixin característiques similars.

Aquesta recerca constata que l'ecosistema àrtic, que compta amb major nombre d'espècies depredadores, és més susceptible a les pertorbacions que afecten a aquests nivells superiors de la cadena tròfica. 
Per contra, la xarxa tròfica antàrtica mostra l'efecte invers: presenta un major nombre d'espècies presa per cada espècie predadora i és més sensible als canvis que es produeixen en els nivells inferiors.

L'estudi assenyala que la xarxa tròfica àrtica està més connectada i té més espècies omnívores que l'antàrtica, la qual cosa fa que sigui més persistent davant les pertorbacions tals com l'extinció i la invasió d'espècies. “La distribució del nombre de preses i predadores per espècie a la xarxa tròfica antàrtica fa que sigui molt vulnerable a pertorbacions en espècies particulars, com les quals tenen més preses i predadores”, explica l'investigador del CSIC Charles Santana, de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats, centre mixt del CSIC i la Universitat de Balears.
No hay comentarios:

Publicar un comentario