dimecres, 30 de novembre del 2016

El teu gos recorda el que vas fer.

En molts estudiats realitzats per científics s'ha comprovat que els gossos tenen una gran capacitat d'entendre als humans, però aquesta capacitat és més gran de la que ens pareix. Un nou experiment revel·la que els gossos humans compartim certes habilitats mentals. Segons un estudi hongarès, a través d'una sèrie d'entrenaments, les mascotes poden recordar i imitar les nostres accions.

Un estudi publicat a Current Biology, realitzat per investigadors del departament d'Etologia de la Universitat Eötvös Loránd a Hongria, revela que els gossos posseeixen una memòria similar a la dels humans.

En animals, la denominació "memòria similar a episòdica" es refereix a l'habilitat de codificar i obtenir informació -què, quan i on- sobre un fet determinat. El qualificatiu es deu al fet que no existeix evidència fiable que es demostre consciència en aquesta forma de recordar.

Altres estudis previs, demostraren que els gossos podien imitar accions humanes, fins i tot després de 24 hores d'haver-les vist. L'única condició fonamental era donar-los una ordre prèvia. D'aquesta manera, es va demostrar que els gossos tenen una memòria semàntica que implica la preparació d'una resposta, alhora que es codifica el missatge (l'ordre). 

La memòria episòdica no està clar que existeix realment, ja que no es tan simple com preguntar-li a l'animal qué recorda. El que si que saben els investigadors, es que els animals utilitzen molt la imitació del que fan les persones. Es a dir, si l'animal veia que el seu amo saltava, ell ho imitava sense que l'amo li diguera l'orde d'executar la mateixa acció.



 NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA

VÍDEO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada