dimarts, 22 de novembre del 2016

Nova Zelanda pateix un altre terratrèmol de 6,3 mentre evalua els grans destrossos



Aquest dilluns s'ha produït un terratrèmol a Nova Zelanda d'una magnitud de 6,3 mentre aquesta es trobava en procés de reconstrucció i avaluació de l’anterior terratrèmol del passat diumenge que va tenir una magnitud de 7,8 provocant dos morts i greus destrosses en les infraestructures.

El servici geològic d'Estats Units (USGS), que registra l'activitat sísmica en tot el món, va localitzar el hipocentre del sisme d'aquest dilluns a 14 kilòmetres de profunditat i a 15 kilòmetres al nord-est de Kaikoura que és una de les regions més afectades.

El terratrèmol ha causat lliscaments de terra sobre carreteres i ha generat greus desperfectes a edificis i infraestructures.

Es temen més danys en la regió pel desbordament del riu Clarence que atravesa el nord-est de l’Illa Sur, degut a que un corriment de terra ha bloquejat el seu llit.

Nova Zelanda s'assenta en la falla entre les plaques tectòniques del Pacífic i Oceania i registra uns 14.000 terratrèmols cada any, dels quals entre 100 i 150 tenen la suficient potència com per a ser percebuts.

Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

Video

        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada