diumenge, 13 de novembre del 2016

La contaminació del tràfic reduix els beneficis de l'exercici físic.

Notícia original

Un nou estudi realitzat per investigadors de ISGlobal ha analitzat els efectes que té per a la salut practicar exercici a les ciutats, exposant-se a la contaminació atmosfèrica produïda pels cotxes.

El treball, que forma part del projecte EXPOsOMICS  ha sigut realitzat a Barcelona amb 30 persones sanes a les que han realitzat un seguiment durant 4 dies en diferents escenaris d'exposició a contaminació atmosfèrica. Els resultats mostren que els participants van experimentar un augment de la funció de les vies respiratòries a curt termini, inclús en ambients contaminats.





No obstant, la exposició a nivells elevats de contaminació va atenuar els beneficis respiratoris derivats de l'exercici. En concret, els participants van experimentar una disminució a curt termini de la funció de les vies respiratòries altes i baixes, independentment de la quantitat d'exercici realitzat.

L'estudi realitzat mostra que l'exposició a diversos contaminants ambientals "sí que té un impacte en les vies respiratòries, però cal realitzar més estudis per a poder confirmar aquesta asociació"





Notícia relacionada
Notícia relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada