dimecres, 30 de novembre del 2016



La prohibició de les bosses de plàstic

La Comissió de Canvi Climàtic del Congrés va aprovar la setmana passada per unanimitat una proposta de Ciutadans que insta el Govern a prohibir l'ús, comercialització, importació i exportació de bosses de plàstic no biodegradables o d'un sol ús des de l´1 de gener de 2017.
Els defensors de la proposta han recordat que el plàstic triga centenars d'anys a descompondre en el medi ambient per això mantenen que utilitzar massivament un material tan durador per objectes d'un sol ús és un error de conseqüències catastròfiques a nivell global. Mesures similars ja s'han pres en altres països com, per exemple, França, Itàlia i Mauritània.
Ja fa tres anys que Mauritània va prendre la iniciativa per netejar el país de bosses. En Mauritània la gent tirava les bosses d'escombraries al desert i el vent les retornava a la ciutat. Les canonades s'embussaven i es produïen inundacions. A més, les cabres se les menjaven i el 80% dels bovins arribaven a l'escorxador amb bosses a l'estómac.
Això passa en tots els països on es fan servir bosses de plàstic, per tant el que es pregunten els de Ciutadans és perquè seguir utilitzant el que ens fa mal, tenint recursos de sobra per substituir-los.

Notícia original

Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2

Imatge
Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada