dimarts, 29 de novembre del 2016

Nou terratrèmol a Itàlia, zona amb alta perillositat sísmica.


Itàlia es veu de nou, després de la mort de 297 persones el darrer 24 d'agost a causa d'un terratrèmol de magnitud 6, afectada per un sisme amb l'epicentre a la província de Macerata. Roma, L'Alquila, Perugia i Terni han estat les localitats on aquest s'ha notat amb perfecta claredat. I és que ha arribat fins una magnitud de 5.4 en l'escala de Richter  i ha estat present fins i tot a ciutats com Florència i Nàpols.

Un parell d'hores més tard, una rèplica, aquesta vegada de magnitud 6.2, ha atemorit els veïns romans, els quals han eixit ràpidament al carrer.
Malgrat no haver-hi constància de víctimes, hi han hagut danys materials, com línies elèctriques caigudes o afonaments d'edificis.

Es pensa que aquest terratrèmol està lligat al darrer ocorregut en agost i es baralla la possibilitat de l'activació d'una nova falla. Protecció Civil afirma que la via Salaria és un dels llocs més afectats, així com ho va ser el 24 d'agost.
Matteo Renzi, el primer ministre el qual es trobava de viatge fora de Roma, tornà a Chigi per dirigir les labors de rescat. A la nit, Protecció Civil va confirmar l' absència de morts i ferits.

Notícia original

Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada