dimarts, 22 de novembre del 2016

El canvi climàtic avança la primavera


Un estudi dels boscos humits d'Europa ens ensenya que el canvi climàtic està avançant la primavera un poc més cada any. En els últims 30 anys, la eixida de les fulles s'ha avançat una mitjana de 3 dies per cada grau que ha augmenta la temperatura. No obstant això, aquest avançament ha desminuit en l'última dècada diu el director de la CREAF.

Els fajos, roures, til·lers, castanyers, freixes... son uns dels mes afectats aquest fenomen. Aquesta relació directa entre temperatura i brot de les fulles de les espècies caducifòlies ha portat a molts científics a plantejar que l'escalfament global està avançant la primavera.L'impacte d'aquest fenomen és enorme. D'una banda, l'avançament del brot fa que les fulles fixin més carboni, balancejant l'excés d'emissions. Però, per l'altre,produeix efectes en cadena en tots els ecosistemes que acaben influint en com funciona tot el planeta.
Però el canvi climàtic no sols està provocant més calor a l'estiu, també està suavitzant les temperatures de tardor i hivern. La AEMET ja ha anunciat que “la nova estació”serà suau i humida.





NOTICIA RELACIONADA

NOTICIA RELACIONADA

NOTICIA ORIGINAL

VÍDEO














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada