dilluns, 21 de novembre del 2016

Una bola de foc sobrevola el sud d’Espanya coincidint amb la superlluna.




Una bola de foc, produïda per l’entrada en l’atmosfera terrestre d’un fragment del cometa Encke, va sobrevolar el 14 de novembre, a les 3:55 hores sobre el nord de la província Granada i després es descompon en la província de Jaén. Coincidint amb la superlluna. El fenomen va ser registrada pels detectors de la Universitat de Huelva, en el Complex Astronòmic de la Hita i en els observatoris astronòmics de Serra Nevada, La Sagra i Sevilla.

Segons la informacio de la Universitat de Huelva, la bola de foc es va produir per l’entrada de l’atmosfera terrestre d’un fragment del comets Ecke. Es creuen amb l'òrbita de la Terra des de mitjan setembre fins a finals de desembre. En impactar contra l'atmosfera, aquestes partícules produeixen al llarg d'aqueix període pluges

d'estels coneguts com "táuridas". No obstant açò, alguns d'aquests fragments poden tenir una grandària bastant major, per la qual cosa el seu impacte contra l'atmosfera genera boles de foc molt brillants, com la registrada en la passada matinada.






Notícia original

Notícies relacionades

Notícies relacionades


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada