dijous, 9 de maig del 2019

Un nou ximpanzé ocult en l'ADN dels bonobos

 Fa 400.000 anys un tipus de primat hui desaparegut habitava les selves d'África central. Encara que mai s'han trobat fòssils d'este misteriós simi, sabem que va conviure amb ximpanzés i bonobos en les riberes del riu Congo i que va arribar a mesclar-se amb estos últims, deixant empremtes d'este encreuament en la seua herència genètica.

El gran riu africà hauria jugat un paper fonamental en l'evolució d'esta espècie, aïllant-la durant llargs períodes i permetent el pas franc en èpoques de sequera, la qual cosa va donar lloc a una posterior trobada entre ambdós espècies. Esta separació causada pel riu fa 3,5 milions d'anys explicaria l'aparició d'una població diferenciada.

Dos simios hembra de bonobo juegan en el parque "Lola ya bonobo",...

. Buscar el rastre d'eixe simi ancestral en el genoma modern de bonobo pot revelar o conéixer esta població, com si es tractara d'un fòssil genóm.

De moment, els científics han aconseguit recompondre un 4,8% del total del genoma d'eixa nova població, la presència del qual en l'ADN del bonobo actual és de menys d'un 3%, la qual cosa no permet conéixer prácticament sobre ells.
Encara que l'escassetat d'informació, els científics sí que consideren que l'encreuament li podria haver atorgat avantatges evolutius els bonobos actuals.

-Noticia original:

-Noticia 1:

-Noticia 2:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada