divendres, 3 de maig del 2019

Descoberta una legió de virus desconeguts en els oceans.

Una expedició a bord d'un veler identifica 200.000 patògens nous per a la ciència.

Els virus que viuen en l'oceà són l'ens biològic més abundant en el mar i també un dels més desconeguts. Un equip d'exploradors i científics publica el catàleg més complet d'aquests patògens. Conté quasi mig milió d'espècies diferents, 200.000 d'elles totalment desconegudes fins ara. Fins al 90% dels 488.130 virus trobats són un misteri, perquè s'ignora a quin tipus d'organismes infecten.

El treball es basa en les dades arreplegats durant l'expedició Tara Oceans, duta a terme entre 2009 i 2013. Zones com el fons marí, les dades d'aquesta última zona provenen de l'expedició espanyola Malaspina, que va arreplegar microbis i virus a fins a 4.000 metres de profunditat. La zona temperada i l'oceà Àrtic són dos autèntics focus viral amb una diversitat d'espècies molt major que la resta. La diversitat d'espècies és major com més prop s'està de l'equador i disminuïx cap als pols. Els resultats del Tara mostren que aquesta teoria és vàlida per als virus en l'oceà Antàrtic, on una vegada creuat l'equador la diversitat continua augmentant. Els autors destaquen que precisament és aquest l'oceà que més ràpid està canviant pel canvi climàtic.

“Però és perquè hi ha més diversitat de potencials hostes o és perquè alguns hostes en eixes zones són més daus a acumular virus? Preguntes d'aquest tipus no es poden respondre ara, necessitarien de més anys i investigacions que aporten més sobre la complexa interacció entre virus, bacteries, arqueobactèris i eucariotes”, opina Iñaki Ruiz-Trillo





NOTICIA ORIGINAL


NOTÍCIES RELACIONADES:
El catàleg de virus marins s'amplia amb 200.000 noves varietats.

Identificant els virus que habiten els oceans.


VIDEO:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada