dijous, 30 de maig del 2019

Naixen ovelles sanes a partir de semen congelat fa 50 anys

Durant mig segle, el semen es va conservar congelat en nitrogen líquid a -196 °C fins que un equip de científics de la Universitat de Sydney va decidir esbrinar si les mostres continuaven sent viables. L'èxit reproductiu aconseguit ha sigut similar a l'obtingut amb semen recollit fa 12 mesos. De les 56 ovelles inseminades, 34 van aconseguir portar a bon terme l'embaràs.

Les mostres procedien de quatre mascles de varietats populars a Austràlia en aquella època. Van ser recol·lectades en els anys 60 per Steven Salamon, un dels pioners en les tècniques de reproducció assistida.
Salamon va instruir a centenars de veterinaris i productors d'ovelles i cabres en les tècniques de reproducció assistida. "Pensem que són les mostres viables més antigues de qualsevol espècie que hi ha en el món i definitivament, les més antigues a partir de les quals ha nascut descendència", sosté Rickard que vol comprovar durant quant temps més podrien ser utilitzades. "Encara ens queda part del semen i pretenem tornar a utilitzar-lo dins de 25 anys", avança.

La conservació de semen podria ajudar a evitar l'extinció d'espècies amenaçades. Els autors esmenten les aplicacions mèdiques en humans, per exemple, per a conservar de manera més eficaç les mostres de pacients amb càncer que recorren a aquest sistema abans de sotmetre's a quimioteràpia per a poder tenir fills en el futur.



Notícia original
Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada