dijous, 9 de maig del 2019

Detecten una bola de foc sobrevolant la Mediterrània


El fenomen es va produir com a conseqüència de l'entrada en l'atmosfera terrestre d'una roca procedent d'un asteroide a una velocitat d'uns 65.000 quilòmetres per hora


Els detectors que operen projecte SMART de la Universitat de Huelva han gravat el pas de una bola de foc sobre el mar Mediterrani a una velocitat de 65.000 Km/h


Segons ha informat hui l'investigador principal del projecte SMART, el professor de la De Huelva, José María Madiedo, a través de la xarxa d'observació Meteoroides.net, aquesta bola de foc va ser gravada a les 3.00 de la passada matí.


El fenomen es va produir com a conseqüència de l'entrada en l'atmosfera terrestre d'una roca procedent d'un asteroide a una velocitat d'uns 65.000 quilòmetres per hora, la bola de foc es va iniciar a una altura d'uns 85 quilòmetres davant de les costes del Marroc, des d'on va continuar en direcció nord-est per finalitzar una altitud d'uns 31 quilòmetres sobre el mar. A causa de la seva gran lluminositat, la bola de foc ha pogut ser vista des de més de 500 quilòmetres de distància.


Aquest esdeveniment s’ha registrat per els detectors del projecte SMART que operen en el marc de la Xarxa de Bòlids i Meteors del Sud-oest d'Europa.



Noticia Original

Noticia Relacionada 1

Noticia Relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada