dijous, 2 de maig del 2019

La guerra civil de les abelles


 Les abelles mantenen una silenciosa guerra civil entre les espècies mel·líferes, les utilitzades per a la producció de mel, i les silvestres. Una investigació ha comprovat com els exemplars manejats pels apicultors i per a la pol·linització de cultius expulsen a  les abelles que viuen en els mateixos entorns i  a llevar-los els recursos que necessiten. La lluita ha portat a una reducció de la població silvestre, que perd capacitat reproductiva, llimitada a la de les plantes que pol·linitzen i són claus per mantenir la diversitat d'uns insectes en risc d'extinció
Resultado de imagen de abejAS

La lluita entre espècies no només afecta als insectes autòctons sinó també a les plantes que pol·linitzen, que pateixen un excés de deposició de pol·len que les satura i impedeix la producció de llavors.


La investigació s'ha realitzat en camps de tarongers de les províncies d'Huelva i Sevilla, on s'ha comprovat que les abelles mel·líferes acaparen la tarongina mentre les silvestres es veuen obligades a desplaçar-se a altres zones amb estepa o espígol.


'' Espanya compta amb un miler d'espècies diferents, el doble que d'aus ", adverteix una investigadora per assenyalar la importància d'aquesta fauna.
També assegura que la situació a Espanya no es concreta només a la zona estudiada sinó que és general.

Noticia original
Noticia similar 1
Noticia similar 2
Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada