dijous, 23 de maig del 2019

Identificat un nou tipus de demencia anomenat “Late”



Una gran quantitat de persones pateixen algún demencia sobre els 80 anys, inclosos alguns dels personatges il·lustres com Ronald Reagan (president dels EUA a la Guerra Freda) o Adolfo Suárez ( primer president democràtic espanyol després de la mort de Franco).

Normalment, diguem un cas de demència es alzhéimer. Però, no totes les demències són alzhéimer. Un estudi dirigit per Peter Nelson, han decubert un nou tipus de demència bautizat amb el nom de “Late” (encelopatía TDP-43 límbico-predominant). Es troba a persones majors de 80 anys i la seua presència es similar a la de l´alzèhimer.

Tradicionalment, la comunitat científica hi ha assenyalat a dos proteïnes per la seua vinculació amb l'alzheimer: la beta amiloide, que també aconseguix nivells perjudicials i forma ovulets en el cervell. En el nou tipus de demència, Late, els investigadors apunten a una altra proteïna, la TDP-43, ja implicada en altres malalties del sistema nerviós, com l'esclerosi lateral amiotròfica. Aquesta se sol concentrar en l'amígdala i en l'hipocamp, dos àrees del cervell relacionades, respectivament, amb les emocions i amb la memòria autobiogràfica.

L´envelliment de la societat provoca que hi hagen cada vegada més persones majors de 80 anys, és a dir, més casos de aquest tipus de demència.



Video:


Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada