dijous, 2 de maig del 2019

Apareix l'empremta humana més antiga d'Amèrica

Troben una empremta del peu d'un home d'uns 70 quilos de pes. Fins al moment, és el rastre humà més antic que s'ha fet en tot el continent americà. Ha sigut descoberta a Xile (lloc arqueològic de Pilauco, sud de Xile) i es diu que té 15.600 anys. En el continent s'han trobat moltes altres empremtes molt antigues, però no tan antigues com aquesta.
El geòleg Mario Pino ha explicat, que en el lloc on s'ha trobat l'empremta ha sigut possible gràcies al material orgànic de la planta que es trobava, el material que van usar per a identificar-la, netejar-la, etc... era carboni 14.



En la revista científica PlosOne un grup de científics de la Universitat del sud de Xile (ubicada en la ciutat d'Osorno, a més de 800 km al sud de la capital, Santiago) van publicar el seu treball, que tractava sobre les excavacions que van realitzar en el 2007 en el lloc de Palacio. En este lloc, en el territori que hi havia, van conviure una espècie humana amb enormes mamífers. Els mamífers van deixar una empremta terrible. En el 1986 durant la construcció, es van extraure les primeres peces, procedents d'animals.

En març del 2018, en una illa, al llarg de la costa de la Columbia Britànica (oest de Canadà) es van descobrir empremtes de passos humans. Diuen que aproximadament es calcula que tenen 13.000 anys, la qual cosa fa que es consideren els descobriments més antics d'Amèrica del Nord.



Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada