divendres, 10 de maig del 2019

Suskityrannus hazelae, el tiranosaure petit

 


Segons l'anàlisi dels seus ossos, el seu crani mesurava només entre 25 i 32 centímetres i es va descobrir que va viure fa 92 milions d'anys, durant el Cretàcic.

L'animal mesurava uns 90 centímetres d'altura i una mica menys de tres metres d'ample. És a dir, el dinosaure sencer era una mica més gran que el crani d'un Tyrannosaurus rex adult. Totes dues espècies s'alimentaven de carn Els científics situen a Suskityrannus hazelae com un tiranosaure intermedi, a mig camí entre les espècies més xicotetes, que van evolucionar abans, i els dinosaures gegants del final del Cretaci. Per això,la troballa plena un buit important per a comprendre la història evolutiva dels tiranosaures.

Aquest jaciment fou descobert per Sterling Nesbitt quan només tenia 16 anys, durant una expedició que va fer en Nou Mèxic amb el seu institut va trobar un fòssil que ha resultat ser una espècie de dinosaure desconeguda fins ara.

Corria l'any 1998 i durant molts anys els seus descobridors no van saber el que tenien entre mans. L'esquelet va romandre emmagatzemat fins a 2006 en el Museu d'Història Natural de Mesa, fins que Nesbitt va tornar a interessar-se per ell. Dues dècades després i ja com a professor, revela que els fòssils pertanyen a un xicotet dinosaure emparentat com el famós Tyrannosaurus rex.


Noticia Original

Notícia Relacionada 

Notícia Relacionada 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada