dijous, 2 de maig del 2019

El milà reial està a la vora de l'extinció al sud d'Espanya



El milà reial (Milvus milvus) s'extingeix en el sud d'Espanya si no es talla el seu declivi immediatament.

Les 70 parelles que sobrevolaven fa 40 anys Serra Morena, Cazorla i la desembocadura de l'Odiel han passat a ser sols tres. Únicament Doñana serveix de refugi per a 28 parelles. El CSIC, han donat la veu d'alerta amb un estudi en el qual adverteixen que, la desaparició d'aquesta rapinyaire, que ha reduït la seva població en un 95%, serà un fet en 20 anys.


Dels 100 nous milans que naixien a Doñana anualment fa 40 anys s'ha passat a una mitjana de 10 en l'actualitat, dels quals sol tres volen l'àrea protegida.

Les múltiples amenaces per a aquesta espècie són: ús d'il·legal de verins, electrocució, disminució de poblacions presa, transformació de l'hàbitat, exposició a contaminants, increment de la competició amb altres espècies i augment de la pressió de la predació.

Pla de vigilància i seguiment:

Per dur a terme aquesta tasca, un programa de marcatge amb localitzadors GPS actuaran com equips de vigilància remota. Aquests dispositius permetran conèixer en temps real on es produeix la mortalitat, analitzar la seva causa i corregir-la. Si aconseguim augmentar la supervivència adulta, en només 10 anys seria possible recuperar el accés de 70 parelles
Resultado de imagen de Milvus milvus
Noticia original
Noticia similar 1
Noticia similar 2
Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada