dijous, 2 de maig del 2019

La ciència dels desitjos que ens mantenen vius i poden matar-nos



El psicobióleg Ignacio Morgado ha publicat un llibre on parla de la biologia del desig i el plaer i que explica l'obesitat, les addiccions i les diferents inclinacions sexuals.

Això s’ha demostrat gràcies a un experiment amb rates, que consistix en conectar un cable en la part del cervell de l’animal que fa que tinga el desig i el plaer d’alguna cosa, això revela la força d’aquest estímul que durant milions d’anys ens han mantingut en vida en el planeta, però que actualment pot causar molt de perill.Els humans volem creure que podem sobreposar-nos o almenys canalitzar aqueixos impulsos bàsics, però ignorem fins a quin punt depenem d'una programació biològica que ens determina des del naixement fins a la mort.

En el seu llibre Desig i plaer (Ariel), repassa els precisos mecanismes que ens mantenen amb vida i ajuda a entendre els equilibris que van ser útils durant milions d'anys d'evolució i poden tornar-se perillosos en el món modern. Les substàncies il·legals, no obstant això, no són les úniques que assalten les vies del desig i el plaer per a posar en risc el nostre benestar i la nostra llibertat. També està l’apetit excesiu d’alimentar-nos que ens pot causar una obesitat, també l’apetit sexual que és molt normal, però ens pots fer adictes a ell, cosa que s’ha anat regulant per motius socials.


Saber com funcionen aquests mecanismes pot ajudar-nos a posar-los al nostre servei per a mantindre les ganes de viure i a tindre unes expectatives raonables sobre la capacitat pròpia i dels altres per a dirigir la vida en la direcció desitjada.


La comida basura explota los mecanismos del deseo y el placer para que la devoremos compulsivamente




noticia original

noticia 1

noticia 2









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada