divendres, 10 de maig del 2019

L'acció de l'home posa contra les cordes a més d'un milió d'espècies

L'acció humana ha alterat el 75% de la superfície terrestre, els ecosistemes naturals s'han vist reduïts a la mitat i un milió d'espècies es troben en perill d'extinció.

Les accions humanes han alterat pràcticament tres quartes parts de la superfície terrestre. El 75% de consum d'aigua es destina també a la producció d'aliments. A la ramaderia i al consum de carn se li atribuïx fins al 25% de la superfície deforestada i el 18% de les emissions de CO2.


L´acció humana és ja palpable en el 55% de la superfície dels mars. El 33% dels recursos pesquers són explotats d'una manera insostenible. Un últim enemic, la contaminació per plàstics, afecta ja el 86% de les poblacions de tortugues, al 44% de les aus aquàtiques i al 43% dels mamífers marins.

La biomassa dels mamífers silvestres ha disminuït d'una manera alarmant fins a un 82%. Dos de cada cinc espècies d'amfibis estan en risc d'extinció, igual que el 10% de les espècies d'insectes, algunes d'elles responsables de la pol·linització de la plantes i vitals per a la producció d'aliments.

La naturalesa està en caiguda lliure. Estem usant els recursos del planeta més ràpid del que poden recuperar-se, i estem posant en perill nostre propi suport vital.

-Noticia original:

-Noticia 1

-Noticia 2



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada