dijous, 23 de maig del 2019

En 2050, la meitat de la humanitat serà miop



La causa més freqüent de la miopia és l’herència dels pares i antecessors genètics. Però a vegades augmenta pels estímuls ambientals. Una de les causes és que cada vegada utilitzem menys els ulls per a veure de lluny. A més, hi ha estudis on afirmen que és més ràpid desenvolupar miopia en un xiquet quan no practica almenys tres hores setmanals d’activitats a l’aire lliure, o en el cas dels adults quan passen moltes hores de cara a les pantalles d’ordinador, entre altres.


L’ull humà està dissenyat per a la visió llunyana, però les nostres rutines fan que utilitzem amb més freqüència la pròxima. Aquesta acomodació s'estimula per la visió a curta distància continuada, que també provoca desenvolupament i creixement de l'ull. De moment, la millor forma de disminuir el risc és augmentant les activitats a l’aire lliure.


La American Academy of Ophthalmology, preveu que quasi 5.000 milions de persones en tot el planeta necessitaran ulleres, una tendència que ja està ocorrent en les societats orientals. Allà, tenen mals hàbits: l'escassetat de l'espai familiar, la sobrepoblació i els canvis en els seus estils educatius. Així doncs, el sedentarisme i la falta de llum natural els perjudica també. Actualment no hi han més solucions i tots tenim la possibilitat de ser miops. S’aconsella vigilar la graduació, ja que si es porta una mala correcció, fa que la miopia evolucione més ràpidament.



Notícia original


Notícia relacionada 1


Notícia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada