dijous, 9 de maig del 2019

Planeta supergelat a uns 6 anys de la terra

L'observació ha demostrat l'existència d'una superTierra gelada e il·luminada. I no molt lluny d'on estem nosaltres, tenint en compte les dimensions de la galàxia, està a sols sis anys llum de la Terra.

"És probable que siga un planeta rocós o potser un mini-Neptó més inflat. En qualsevol cas, és tal vegada segur que estem davant un món congelat perquè la seua temperatura d'equilibri és del voltant de -170 graus Celsius". Diu Ignasi Ribas, de l'Institut d'estudis espacials de Catalunya



L'estrella de Barnard és una xicoteta roja que ja estava en l'espai abans que naixés el nostre Sistema Solar.

El planeta, designat com a estrella de Barnard, és el segon exoplaneta conegut més pròxim a la terra. Les dades obtingudes indiquen que el planeta podria ser una superterra, té una massa d'almenys 3,2 vegades la de la Terra, i orbita a la seua estrella amfitriona en aproximadament 233 dies. L'estrella de Barnard, que alberga al planeta, és una estrella xicoteta roja, freda, de baixa massa, que il·lumina de forma molt feble a aquest món recentment descobert. La llum de l'estrella de Barnard proporciona al seu planeta només el 2% de l'energia que rep la Terra del Sol.

Noticia original

Noticia 1



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada