divendres, 3 de maig del 2019

S’aconsegueix tornar a fer funcionar els cervells de 32 porcs morts.


Aquest experiment ha ocorregut als EUA on s’ha aconseguit tornar a la vida a les cèl·lules del cervell de 32 caps de porcs després d’haver estat morts per 4 hores. Aquestes cèl·lules han sigut mantingudes en vida durant 6 hores, és a dir, les cèl·lules estaven vives després de 10 hores d’haver mort el porc.


L’encarregat d’aquest experiment ha sigut el neuròleg Nenand Sestand, el qual és catedràtic a la Universitat de Yale i ja va anunciar que anava a fer aquest experiment el 28 de març de 2018 en una reunió de l’Institut Nacional de Salut.


El procediment el qual s’ha dut a terme per aconseguir que aquest experiment fou possible ha consistit en dissenyar un circuit de perfusió el qual bombeja al cervell aïllat mort una solució sintètica d'hemoglobina amb oxigen, nutrients i medicaments de funció citoprotectora. Aquest dispositiu proporciona així el reg sanguini necessari i repara la anòxia.


Aquest experiment, encara que a obert les portes a les maniobres mèdiques de ressuscitació cerebral ja que, aquest cervell consumeix la mateixa quantitat d’oxigen i nutrients que un viu, no es pot considerar que estiga viu en si, ja que en l’encefalograma no es poden detectar ones cerebrals.



Notícia


Notícia relacionada 1


Notícia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada