divendres, 1 de febrer del 2019

Descobreixen una Supertierra a la zona d'habitabilitat d'una nana vermella


Amb l'ajuda de telescopis espacials i d'instruments instal·lats al Gran Telescopi Canàries, els investigadors van descobrir aquest planeta, que aquesta situat a 244 anys llum.



Un equip d'universitaris de Canàries han descobert un exoplaneta orbitant al límit de la zona d'habitabilitat d'una estrella nana La "zona d'habitabilitat" es refereix a aquella part del sistema solar en l'aigua existeix però està en estat líquid El planeta és de especial interès per trobar-se entre els més adequats per a caracterització atmosfèrica amb el futur Telescopi Espacial James Webb, així com per a un seguiment des de terra que permeti determinar la seva massa amb precisió.

Javier de Cos, catedràtic de la Universitat d'Oviedo, afirma que "hem comprovat que l'activitat de l'estrella és moderada comparada amb altres estrelles de similars característiques el que incrementaria les possibilitats que el planeta fos habitable". Aquest planeta se suma a la ja existent llista d'exoplanetes habitables que s'han descobert, principalment, gràcies al Telescopi Kepler de la NASA. D'acord amb la base de dades Planetary Habitability Laboratory, de la Universitat de Puerto Rico, per a desembre de 2018 s'havien descobert altres 47 exoplanetes situats a la zona d'habitabilitat de la seva respectiva estrella.

Video


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada