dijous, 14 de febrer del 2019

Un algoritme completa la misteriosa ‘Sinfonía inacabada’ de Schubert

Resultado de imagen de Un algoritmo completa la misteriosa ‘Sinfonía inacabada’ de Schubert


Franz Schubert va morir jove, als 31 anys, però més que desgastar-se en una vida intensa, com a punts altres músics, es va anar consumint en certa malenconia solitària de cafés com a alleujament al seu total lliurament a la creació.


Huawei, ha dissenyat mitjançant algoritme i intel·ligència artificial la rematada de la seua Simfonia número huit, coneguda com la Inacabada.


La companyia assegura que la versió ha sigut creada mitjançant l'ús d'un model d'intel·ligència artificial que es beneficia directament de la tecnologia de processament neuronal que aplica en els seus mòbils. Posteriorment, Huawei va treballar amb el compositor Lucas Cantor per a fixar una partitura orquestral de la melodia en la línia que presumiblement buscava llavors Schubert.


Per a Lucía Marín, directora d'orquestra, “resulta un bon ganxo per a acostar la tecnologia a l'art. Un interessant experiment”, assegura. “Que una companyia tecnològica plantege i resolga un exercici acrobàtic d'aquestes característiques em sembla una heroïcitat i atreviment intel·lectual que ens dóna compte de cap a on ens dirigim. Però no oblidem que queda mancat de l'essencial: l'ànima. La música, en la seua essència, pretén fer-nos transcendir cap a totes aqueixes idees infinites de l'intangible que, com deia el Petit Príncep, són invisibles als ulls”


Vídeo:

Noticia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada