divendres, 15 de febrer del 2019

L'efecte dels raigs UVB a la nostra pell

Estem acostumats a protegir-nos dels raigs UVB i UVA. No obstant això, la població encara no és conscient del perill que representa la contaminació per a la pell. Causa milions de morts primerenques per malalties pulmonars i cardíaques i s'ha relacionat amb la diabetis i problemes de salut mental.

L'OMS estima que aproximadament el 92% de les persones de tot el món respiren aire contaminat que supera els límits establerts. "En l'últim estudi de la SEME, de 2017, el percentatge de pacients que demanen medicina estètica facial va augmentar de 22,8 a 30,5% respecte a 2012, possiblement pels problemes per la pol·lució que es presenten en consulta amb més freqüència i en pacients cada vegada més joves”, assegura el doctor Leo Cerrud.

Les partícules de contaminació són extremadament xicotetes i es distribueixen pel vent. La contaminació domèstica prové de les fonts de calor i climatització, materials de construcció i decoració o fins i tot de productes de neteja i higiene. Com que la nostra pell ha de fer front diàriament a més de 300 fonts de pol·lució és fàcil imaginar que els productes anticontaminants es tornen tan omnipresents com la protecció solar.



Notícia original
Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada