dilluns, 4 de febrer del 2019

Per què mai veiem la cara oculta de la Lluna tot i tenir rotació?


La Lluna està en rotació síncrona, aixo vol dir que dura el mateix temps en una rotació i una translació al planeta complet com al seu propi eix. Per aixó la cara que vejem sempre es la mateixa.

La rotació síncrona es un acoblament de marea entre el satèl·lit i el planeta. Amb un satèl·lit i un cos de masa major, quan un d'ells es més massiu que l'altre, el més xicotet sofrix major reajust i aixó es una sincronía. Quan dos cossos tenen una masa similar o entre ells hi ha menor distància, sofrix un acoblament de marea recíproc i la rotació dura el mateix per als dos cossos. Per el acoblament de marea, la Lluna, s'aplanat lleugerament.

A dia de hui, la Lluna s'allunya de la Terra tres centimetres i mig al any i tendix a un acoblament de marea recíproc. Si aso continua la Lluna sols es podra vore desde un hesmisferi de la Terra i un dia a la Terra sera la volta de la Lluna a la Terra.

La cara de la Lluna que no vejem conte materials més lleugers i te molts cràters d'impacte, perque és la cara que sofrix major explosió al bombardeig exterior. 


Noticia original

Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada