dimarts, 5 de febrer del 2019

L'impacte de la manca de son en els xiquets


L'absència de suficients hores de son en xiquets i adolescents podria estar darrere de nombrosos diagnòstics del Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat.


Es tracta d'un dels trastorns crònics que més afecta a xiquets i joves, als xiquets més que a les xiquetes. Comença abans dels 7 anys i, tendeix a ser infra-diagnosticat i tractat insuficientment, tenint en compte que el 80% dels xiquets amb aquest trastorn continuaran patint problemes en l'adolescència i, entre el 30 i el 65%, a l'edat adulta. L'Associació Americana de Psiquiatria, assegura que el 5% dels xiquets nord-americans pateix TDAH i nombrosos estudis indiquen que el percentatge d'afectats no deixa de créixer i augmenta el nombre dels que pensen que el TDAH pot estar lligat a l'horari, durada i qualitat del somni. Hi ha evidència que un nombre de xiquets amb aquest trastorn pot haver estat diagnosticat erròniament i pateix de son insuficient, insomni, problemes respiratoris ...





Cada vegada menys xiquets dormen aquesta quantitat d'hores. L'Institut del Somni assegura que el 60% dels xiquets espanyols no dormen les hores recomanades i poden predisposar a la diabetis i l'obesitat, afecta moltes esferes del desenvolupament infantil, com la conducta, el desenvolupament escolar i el rendiment. Al dormir menys hores durant el dia, el xiquet està més "dispers", aprèn "pitjor", és més "irritable" i té dificultats per relacionar-se amb els demás.Para evitar aquests símptomes, és fonamental seguir una higiene del son que s'aconsegueix amb bons hàbits. Anar a dormir i aixecar-se a la mateixa hora és la més bàsica.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada