dimecres, 6 de febrer del 2019

Què és un forat negre?



Un forat negre és una regió finita de l'espai en l'interior hi ha una concentració de massa elevada per generar un camp gravitatori tal que cap partícula material, ni tan sols la llum, pot escapar d'ella.

En astronomia, és un astre amb una densitat tal que la seva força gravitatòria és tan forta que la velocitat d’escapament és superior a la velocitat de la llum. Res que es troba dins de l’horitzó pot escapar-ne. El terme “forat negre” no s’ha d’entendre com “forat” en el sentit usual, sinó com una regió de l’espai de la qual no es pot escapar, ni tan sols la llum, per això se’ls anomena “negres”.

En el centre d’un forat negre, un punt molt petit de densitat i gravetat infinites que arriba a un volum nul i a radi zero. Estos punts demostren que la relativitat general no és apta per descriure’ls, i que es necessita una teoria quàntica de la gravetat.

L’horitzó d’esdeveniments és la superfície que marca el límit des del qual ja no pot escapar i on la llum òrbita el forat, després hi ha el límit estàtic, per l’interior del qual ja només hi ha el un camí que marca la gravetat. L’ergosfera és la part que queda per fora de l’horitzó d’esdeveniments, i encara es pot escapar. La matèria que cau a un forat negre forma un disc d’acreció.

Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Vídeo:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada