dimecres, 6 de febrer del 2019

Una enigmàtica fusió entre cèl·lules potencia la metàstasi


Científics dels EUA han descobert un nou tipus de cèl·lules humanes del càncer que poden contribuir a la metàstasi, l'expansió d'un tumor primari a altres òrgans del cos. Encara no s'entén del tot com les cèl·lules canceroses d'un tumor primari guanyen la capacitat de desprendre's i afectar a altres òrgans.

Un equip de la Universitat de Yale i el Laboratori d'ADN de la Policia de Denver va detectar el primer cas de fusió cel·lular en una persona. Era una dona que havia rebut medul·la d'un home. La prova definitiva era que els híbrids trobats en el tumor tenien un cromosoma, és a dir, algunes de les cèl·lules de l’home s'havien fusionat amb cèl·lules tumorals de la dona i havien contribuït a una metàstasi cerebral.



Un estudi publicat aquesta setmana ha demostrat que els híbrids cel·lulars cancerosos fan que els tumors generin metàstasi, creixin més ràpid i tinguin un pitjor pronòstic.

Primer, el treball ha demostrat en ratolins que les cèl·lules híbrides s'expandeixen més ràpid pel flux sanguini, creixen més i generen més metàstasi. En un segon pas, l'equip liderat per MelissaWong,de la Universitat de Ciència i Salut d'Oregon (EUA), va trobar híbrids cel·lulars en set pacients amb càncer de pàncrees, renal i de cap i coll. Totes havien rebut un trasplantament de medul·la òssia d'homes.

Els investigadors creuen que l'estudi d'aquestes cèl·lules pot aclarir els mecanismes de resistència tumoral als fàrmacs i la seva recurrència en metàstasi.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada