dimecres, 6 de febrer del 2019

PER PRIMERA VEGADA UNA NAU VIATJA FORA DEL SISTEMA SOLAR


El Ultima Thule, ha sigut sobrevolat amb èxit per la sonda espacial New Hotritzons. Va ser trobat el 31 de desembre a mitja nit. Aquest planeta és el més llunyà i més antic que ningú haja visitat. És un dels mils d’asteroides i hi han un billó de cometes alrededor del cinturó de Kuiper.



A 18 quilòmetres per segon la nau de la Nasa va fer possible retratar amb càmares el accident geogràfics d’aquest cos, a una distància de 2.000 quilòmetres, tres vegades més a prop sobre Plutó, obtinguent vistes més espectaculars. Gràcies a esta misió el planeta ja no és petit, perquè va deixar de ser una bola borrosa i va passar a ser un complex món amb glaciars, aigua i compostos orgànics on hi pot haver un oceà baix de la capa de gel.








El Ultima Thule està fet de materials originals, aleshores és una càpsula del temps, amb el que va començar a formar-se en el Sistema Solar fa més de 4.000 milions d’anys, i s’ha anat modificant.


Una altra nau de la NASA, es va posar en l’òrbita Bennu. El seu objectiu serà, en la superfície, succionar un tros del terreny, i transportar-lo a la Terra en 2023.




Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada