dilluns, 4 de febrer del 2019

Nou model matemàtic per trobar forats negres


Investigadors de les universitats de Còrdova, Màlaga i la Federal de Santa Catarina del Brasil han desenvolupat un model matemàtic que permet trobar forats negres en regions de l'espai on els mètodes clàssics fallen.



L'explicació matemàtica a l'Univers ha posat en ocasions contra les cordes a la física teòrica. Fa quatre anys, es provava matemàticament la impossibilitat que hi hagi fenòmens com els forats negres en certes regions de l'espai. No obstant això, recentment, es van detectar per primera vegada les anomenades ones gravitatòries generades per la fusió de dos forats negres, descobriment que va propiciar el premi Nobel de Física el 2017.


Motivats per aquesta circumstància, la comunitat científica continua discutint com explicar matemàticament aquests fenòmens. I en aquest context, un equip de matemàtics de les universitats de Còrdova, de Màlaga i de la Federal de Santa Catarina del Brasil proposen un model matemàtic més ampli que les aproximacions clàssiques utilitzades habitualment per la física teòrica, que amplia les possibilitats de caracterització de els tipus de forats negres en diferents regions.



Noticia Original

Noticia Relacionada 1

Noticia Relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada