dimecres, 6 de febrer del 2019

Un casc evita la caiguda del cabell que provoca la quimioteràpia

 

Han inventat un nou sistema de refredament per al cuir cabellut, per a la pèrdua de cabell a les sessions de quimioteràpia, i té una efectivitat d’un 40 i 90 per cent, depenent dels fàrmacs.

És un procés senzill, i s’aplica mitjançant una gorra de silicona, per la qual circula un líquid refrigerant. Aquesta gorra està conectada a una màquina que manté la temperatura adequada. La temperatura del cuir cabellut pot arribar entre 19 i 21 graus, a nivell de la pell, provocant que els tòxics de la quimioteràpia no arriben a les cèl·lules del fol·lic pilós. També redueix l'aportació sanguínia per vasoconstricció dels vasos sanguinis i produeix un tancament de la membrana cel·lular al pas de qualsevol tòxic que li arribi.

Es va inventar el 1997 a la Gran Bretanya i a l'abril de 2017 va obtenir la certificació de la FDA dels Estats Units. A Espanya està disponible des de 2012 en alguns hospitals privats i centres especialitzats, tot i que també s'ha aplicat en un públic. En aquests sis anys s'han tractat 300 pacients, un 90 per cent dones i un 10 per cent homes.

La gorra s’ha de colocar mitja hora abans de la quimioteràpia i s’ha de mantindre una hora i mitja després de la quimioterapia. També s’ha d’utilitzar des de la primera sessió, i no és apte per a xiquets.


Notícia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada