divendres, 1 de desembre del 2017

Resolt el misteri del forat negre




El forat més brillant va entrar en erupció després de més de 25 anys sense cap activitat. Gràcies a l’explosió, en poc temps es va convertir en la font de rajos X en el cel nocturn. La seua llum haguera pogut ser vista des de la Terra a simple vista si no hi haguera pols estel·lar entre nosaltres i aquest gegant. Va ser una ocasió única per a entendre els misteris de l’univers i va provocar que els científics començaren a investigar. Tots aquestos van començar a preguntar-se, que passaria si alguna cosa, algun objecte, etc. s’endinsara dins d’un forat negre.

Un equip de científics, amb el Gran Telescopi de Canàries, van captar els primers moments de l’explosió d’aquest gegant, i el van descriure com un procés mai observat abans amb un astre d’aquesta classe i que ajuda a explicar el estrany comportament d’aquest astre. Es va descobrir que aquest astre anomenat el V404 Cygni, es troba a uns 8000 anys llum de la Terra i és un dels més propers a aquesta. Des del telescopi de l’hemisferi nord, és l’únic lloc des d’on és visible durant una part de l’any, aleshores molts investigadors el persegueixen amb molta atenció durant aquest període.

L’anterior erupció o explosió d’aquest astre va ser al 1989 i va permetre saber realment que era aquella explosió que brillava tant i era tant violenta. És una estrella prou més xicoteta que el Sol i un forat negre amb 12 vegades més massa que literalment la està devorant per complet. Van investigar i van descobrir que al 1938 i al 1956 va produir més explosions com l’última. Després de totes aquestes teories, van saber que formava la constelació del cigne i li donava vida cada 25-30 anys. Les dues últimes explosions van ser cap a la primavera i l’estiu, que és l’època on millor s’observa l’astre des de la Terra. Finalment els investigadors van explicar que el comportament d’aquest astre va ser un fenomen poc normal, perquè es va encendre en la obscuritat i en dues setmanes es va apagar.

  Noticia real

Noticia relacionada

 Notícia relacionada





7 comentaris: