divendres, 1 de desembre del 2017

Ecologistes:“La sequera ha vingut per a quedarse.”






Espanya és ja el país més àrid d'Europa. És també el lloc amb major risc de desertificació, amb un 75% del seu territori amenaçat. 2017 està sent un dels anys més secs de les últimes dècades. De moment, la primavera ha sigut la més seca des de 1965, un 23% davall de la mitjana, segons l'Agència Estatal de Metereología. I les previsions per a la tardor tampoc són massa bona. A hores d'ara, les reserves d'aigua embassada a penes arriben al 37% de la seua capacitat. Els seus impactes, seran globals.


El medi ambient també està patint les conseqüències de la falta d'aigua. En els ecosistemes aquàtics, s'ha observat un creixement en la mortalitat dels peixos, un augment d'espècies invasores i canvis en el número i la composició de les poblacions marines, segons l'organització ecologista.


Els incendis han evolucionat amb el canvi del clima. El 96% d'ells amb causa coneguda estan provocats pel ser humà, per tant el clima no explica el seu origen, però sí que condiciona l'estat de la vegetació que és el combustible amb què s'alimenta el foc.En relació a la salut, les sequeres poden provocar problemes respiratoris, sobretot en grans urbs on els nivells de contaminants pel tràfic es concentren. A Madrid, per exemple, estos nivells han superat ja el límit saludable per a respirar.








Noticia sequia
Noticia el Pais
Noticia el Mundo



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada