dilluns, 4 de desembre del 2017

Un nou món, planeta Ross 128


Com ja sabem, dins del Sistema Solar s’encontren milers de planetes, estreles i satel.lits per descobrir. Un d’aquestos és el planeta Ross 128, que s’especialitza perquè és el segon exoplaneta més proper a la Terra.

Aquest planeta està sols a 11 anys llum de distància de la Terra i es caracteritza per un clima templat i una massa pareguda a la del nostre planeta, la Terra. Reciveix 1,38 vegades més la radiació que el nostre planeta i, encara que l’informació sobre el seu clima no estiga del tot determinada, podriem dir que amb una estimació bàsica té una temperatura entre els -60ºC i 20ºC. També, es destaca perquè orbita una estrella relativament tranquila, el que significa que la poca activitat solar en una estrela dona esperança de la formació de vida, encara que aquesta siga més pareguda a Venus que a la Terra, i Venus no és un planeta molt compatible amb l’existència de vida.

Segons alguns estudis de l’Observatori Europeu Austral de Chile, qualsevol viatge cap a aquest planeta seria inviable. A pesar de que és un dels exoplanetes més propers a la Terra, la distància que l’allunya és 11 anys llum equivalents a 250.000 anys de viatge amb les nostres naus espacials (New Horizons, 47.000 km/h) o inclús 200.000 anys amb la nau Voyager 1 que viatja a 60.000km/h.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada