divendres, 1 de desembre del 2017

El primat que diu d'on venim.



  • Descobreixen a Xina mig miler d'ossos de peus i mans de 25 espècies.
  • Pesaven entre els 10 grams i un quilo; la majoria està per davall dels 150 grams.


Es tracta de quasi mig miler de falanges de dits de mans i peus de primats diminuts, del tamany d'un ratolí o fins i tot més xicotets encara. Estos delicats fòssils dels animals que van pertànyer van viure fa 45 milions d'anys en el territori que hui és Xina. Han sigut trobats a Shanghuang, on paleontòlegs estan trobant una gran varietat de fòssils de primats de fa entre 56 i 34 milions d'anys. En aquella època, eixe territori s'assemblava a una selva que Dan Gebo, autor principal de l'estudi, compara amb la de l'actual conca de l'Amazones.


Segons detalla l'equip liderat per Dan Gebo en la revista Journal of Human Evolution, pertanyen a 25 espècies ja extintes. El nom del gènere és Eosimias i els fòssils d'estos xicotets animals són el primer registre en l'evolució dels antropoides, la nostra part de l'arbre evolutiu primat, explica Gebo, investigador de la Nothern Illinois University.

    Comparació de la grandària d'un os amb una moneda de 10 centaus d'EUA.


Segons detalla este especialista en anatomia de primats, “La majoria de les restes d’animals els quals han sigut trobats en Shanghuang pesava menys de 150 grams; els primats més xicotets pesarien 10 grams; hi ha molts que estaven entre els 30 i els 50 grams. El primat més gran trobat en este jaciment és prou rar i s'estima que pesava entre 800 grams i un quilo".





Noticia Relacionada 1
Noticia Relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada