divendres, 1 de desembre del 2017

Creen una gravadora biològica més xicoteta que una bacteria





La gravadora biològica anomenada CRISPR és més xicoteta que una bateria. Aquesta gravadora permet registrar el que ocorre en l'intestí dels mamífer,és a dir, recull l'informació ja siga el atc d'un virus o altre patogen o un canvi en l'ambient, aquesta gravadora la podríem comparar com una caixa negra d'un avió. Les seues aplicacions són innumerables i van sabent-se mes a mes.



El patòleg Harris Wang amb gent del Centre Mèdic de l'Universitat de Columbia(EEUU)han utilitzat el record de les bateries per crear una gravadora biològica.Aquesta tècnica s'anomena TRACE(Grabació Temporal en Matisos per Expansió de CRISPR)Aquestes cèl·lules ens diuen que ocorre a temps real.Aquest avanç pot emplearse per qualsevol procés biològic,des del sol fins ambients marítims.Una de les moltes funcions que te,apart de gravar el que ocorre és que inclou canvis en els gens o fluctuacions de metabòlits. Aquest programa ha sigut provat amb èxit en tres senyals biològiques.Altra funció que podria tenir és poder rastrejar quan una bateria de la tuberculosi afecta al pulmó i veure com afecta a la persona i veure si afecta al sistema immunitari.



La gravadora funciona de la mateixa manera que una sèrie de datos en una cinta magnètica,en cada aconteciment tenim present productes químics,agents infecciosos o canvis en el ambient,per a cada un utilitzem una pista sinó ocorre ninguna variació al llarg del temps.En tèrmits biològics l'informació es guarda en el ADN d'una bateria aprofitant el CRISPR-CAS.Aquesta gravadora està limitada,de moment pel nombre de canals i el temps de grabació ja que el sistema pot administrar fins casi una setmana.Aquest procés podria fallar si les cèl·lules deixen de creixer ja que no es podrà registrar.








1 comentari: