dimarts, 5 de desembre del 2017

RECUPERACIÓ D'ESPECIES I CLONACIÓ



Científics investiguen i treballen en la recuperació d’especies extintes i evitar que altres s’extinguisquen a partir del ADN.
Els que més criden l’atenció són el mamut, el tigre de tasmania i els “uros”(avanpassat del ramat boví)


El tatara avi del elefant és el que més crida l’atenció i ja hi han diversos grups treballant en açò i està més a prop del que pensem.
Els americans están treballant amb edició genètica: agafen una cèl·lula d’un elefant viu i l’editen per anyadirli gens de el mastodont de l’edad de gel i utilitzarán açò per crear un híbrid entre elefant i mamut.
El resultat serí una especie genéticament adaptat al fred.
Els dos altres grups estudien la clonació a través de les cèl·lules però encara no han trobat cèl·lules en tant bon estat per aconseguir-ho a curt termini.


Aquesta investigació no es simplement per tornar especies a la vida, el que es apasionant, soste Pilcher. Sinó que es pot utilitzar per evitar que espècies en perill d’extingió desapareguen.
Tot açò és molt novedos però també ha creat dilemes étics, hi ha qui pensa que va contra la natura, que és inmoral però Pilcher defen que els humans destruim habitats i espècies i aixo és lo realment inmoral.


Noticia original
Noticia relacionada1
Noticia relacionada2
Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada