divendres, 1 de desembre del 2017

Oumuamua: el primer asteroide interestel·lar que vegem és també el més estrany



Després de viatjar durant molts anys per la nostra galàxia, el passat 19 d’octubre va arribar al Sistema Solar, el primer asteroide interestel·lar.

Karen Meech, la investigadora de oumuamua en Hawaii, afirma que aquest té també la forma més estranya dels objectes celestes. Té una forma allargada, medeix 400 metres de diàmetre. Conté un color oscur i roig, els científics creuen que està compost per material rocós i possiblement metalls. No conté aigua ni gel. Després de consultar amb distints experts i l’ autorització de la Unió Astronòmica Internacional, es va escollir el nom. Oumuamua és una paraula hawaiana que significa “un missatger que ve de lluny i aplega primer”. I a més, com tots els cometes i asteroides, esta roca té una designació oficial. El seu nom complet és 1I/2017 U1 (`Oumuamua). L’Observatori Europeu Austral i la NASA han descobert que l’asteroide es mou a una velocitat de 26’4 quilòmetres per segon i prové de la Constel·lació Lyra.

Les observacions continuaran fins desembre. L’objecte cada vegada es veu de forma més dèbil i és molt difícil d’obsevar, s’han d’utilitzar els grans telescopis. Passarà per Júpiter en maig de 2018 i s’aproximarà a Saturn en gener de 2019. A medida que s’allunye del Sistema Solar es dirigirà a la Constel·lació de Pegasus.



2 comentaris: