divendres, 1 de desembre del 2017

La sequera enfonsa les reserves hidroelèctriques al nivell de 1995













Alerta vermella a les reserves hidràuliques. La capacitat de les centrals elèctriques que aprofiten l'aigua per produir electricitat s'ha enfonsat al 27,7%. Es tracta del registre més baix des d'octubre de 1995


La situació és més alarmant en les conques hidrològiques situades al sud i l'est del país. Per exemple, els embassaments lligats al Guadalquivir i al Guadiana presenten uns percentatges d'ompliment del 19,4%, mentre que en el conjunt del Tajo, Xúquer i Segura s'enfonsa ja al 20,8%.Espanya tindria una capacitat actual de generar al voltant de 6.000 gigawatts per hora (GWh) Tenint en compte el consum elèctric de l'any passat, aquesta aigua podria subministrar llum a país durant un total de nou dies en el cas que només es produís llum amb aquesta tecnologia. Això és impossible, ja que el mix energètic del país pot presumir d'una enorme diversitat que porta al fet que la hidràulica només produeixi entre un 10% i un 20% del total.


En Medi Ambient segueixen treballant en un pacte nacional de l'aigua que estableix una planificació de la infraestructura actual davant una crisi d'aquest tipus. En Energia, per la seva banda, analitzen com aquesta situació pot traduir en un encariment de l'factures de llum de milions de llars i empreses.



noticia del mundo







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada