dimarts, 5 de desembre del 2017

Els fluxos d'aigua en Mart són en realitat de sorra, segons un estudi.



Les proves recollides pels exploradors robòtics enviats a Mart suggereixen que el planeta vermell va ser fa milions d'anys un món humit, banyat per oceans i rius en el qual es produïen fins i tot gegantescs tsunamis. Més recentment, han aparegut indicis que en l'actualitat l'aigua segueix fluint, almenys estacionalment.

 Imatges preses per la sonda “Mars ReconnaissanceOrbiter” (MRO) plantejaven que, sota la superfície del planeta, certes quantitats d'aigua salada roman líquida i s'escorre cap a la superfície de tant en tant. En aquelles fotografies apareixien taques fosques que es podrien explicar amb la presència d'aigua líquida a uns 23 graus sota zero, alguna cosa possible gràcies a les sals que contindrien.
Aquests fluxos farien més probable també la possibilitat de vida en el subsòl marcià.

Aquesta setmana, no obstant això, un nou estudi, publicat en la revista Nature Geoscience, ofereix una explicació alternativa per a les taques capturades per MRO. El treball, realitzat per l'U.S. Geological Survey, planteja que en lloc d'aigua les taques siguin “fluxos granulars” o, en llenguatge comú, corrents de sorra movent-se en una manera semblada a l'aigua líquida. Aquest nou escenari allunyaria la possibilitat de trobar vida en el Mart present.

Vídeo:




Noticies Relacionades:

Noticia 1

Noticia 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada