divendres, 1 de desembre del 2017

Planeta format a un lloc teòricament impossible




S’ ha descobert al voltant d’ una estrela que es troba a 600 anys llum, un planeta de la grandària de Júpiter al seu voltant, que no deuria existir per la teoria de creació de planetes. Segons aquesta teoria, una estrela pot formar un petit planeta rocós però no pot crear un planeta així de gran.

NGTS-1b és un gegant gasós, com júpiter, però a diferencia d’ aquest el planeta NGTS-1b te una alta temperatura ja que esta a molt prop de la seva estrela, solament el 3% de la distància que separa a la Terra del sol. El que significa que en 2,6 dies li pega una volta a l’ estrela, així que, un any en NGTS-1b dura dos dies i mig en la Terra.

El planeta va ser descobert per ‘’The Next-Generation Transit Survey’’ (NGTS) que utilitza 12 telescopis per visualitzar el cel. Van notar que cada 2,6 dies disminuïa la llum d’ una estrela periòdicament així que es posaren a investigar i descobriren el planeta.

Daniel Bayliss el l’ autor principal de l’ estudi i diu que el descobrir aquest planeta hi va ser una gran sorpresa per a ell i tambe afirma que sergur per la resta de l’ univers hi han planetes semblants a NGTS-1b.


Video:







Noticia original

Noticia Relacionada 1

Noticia Relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada