divendres, 1 de desembre del 2017

Les cèl·lules mare s’organitzen imitant el cervell.








Científics de Stanford i Harvard han començat a cultivar parts del cervell humà en plaques de cultiu a partir de cèl·lules de la pell. Ho anomenen esferoides. Esferoide significa “alguna cosa pareguda a una esfera”. Una boleta de neurones d’un mil·límetre que revela al microscopi les mateixes estructures i tipus neuronals que va descobrir Cajal.


L’objectiu d’aquestes investigacions és entendre amb profunditat el desenvolupament del cortex cerebral humà i descobrir els fonaments de la malaltia mental estudiant com funciona la ment, sobretot les seues altes funcions, com l’enteniment, el raonament i la creativitat. Els científics ja han descobert amb els seus esferoides una dada essencial sobre l’origen de l’autisme i l’esquisofrènia. Són malalties produïdes per un trastorn del desenvolupament del cervell durant el període de gestació.


Amb els esferoides els científics podrien arribar a entendre el desenvolupament d’aquestes malalties i aprendre a construïr una ment humana. És interesant saber fins on podran arribar.






Enllaç notícia


Dues notícies relacionades:

Cervells "in vitro" per a l'estudi de l'autisme i l'esquisofrènia

Consegueixen crear cervells en miniatura en tubs d'assaig






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada