dilluns, 4 de desembre del 2017

El canvi climàtic farà que el drac barbut no siga tan llest



El drac barbut, procedeix de les regions desèrtiques d'Austràlia. Però, malgrat gaudir d'una bona situació en captivitat, en estat salvatge l'augment de les temperatures podria reduir les seves capacitats cognitives.


Un estudi, publicat en una revista”Royal Society Open Science”, demostra per primera vegada, com afecta la temperatura d'incubació de l'ou en rèptils adults. Els resultats indiquen que els dracs barbuts que incuben en ambients més freds resolen millor les tasques cognitives que els que han estat incubats a temperatures més càlides.


Per demostrar-ho, van sotmetre 13 ous en 2 tipus d'incubació : 7 a una temperatura de 30°C i els altre 6 a uns 27°C. Un any més tard, els van posar un vídeo d'una dona que hi hauria una porta per rebre menjar. Més tard el grup que va ser incubat en un ambient més fred va completar la tasca significativament més ràpid que els de les incubadores més calentes. Per als científics, l'estudi suggereix que el canvi ambiental generarà desafiaments als animals, que hauran de modificar els seus comportaments.



Noticia original
Noticies relacionades 1 Noticia r 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada