dimarts, 5 de desembre del 2017

Creen una gravadora biològica més xicoteta que un bacteri




Els bacteris tenen un mecanisme natural de memòria biològica capaç de recordar el que succeeix al seu entorn. Aquests microorganismes estan dotats d'un sistema immune, capaç de registrar diferents esdeveniments, com l'atac d'un virus o un canvi en l'ambient. Aquesta defensa natural la porta en el seu ADN, on acumula la informació de cada succés per després reconèixer-la i reparar els danys.


Les seves aplicacions són innombrables i es van desvetllant mes a mes. El Centre Mèdic de la Universitat de Columbia (EUA) ha fet servir l'habilitat de record dels bacteris per crear una gravadora biològica. Es tracta d'una tècnica nova la qual han anomenat com a TRACE (Enregistrament Temporal a Matrius per Expansió de  CRISPR, per les seves sigles en anglès) i que pot introduir-se en cèl·lules vives per observar el que els afecta.


TRACE pot usar-se a l'interior del cos humà i gravar el que passa, amb els quals podem veure canvis en els gens o variacions de metabòlits. De moment, el sistema ha estat provat amb èxit per a la gravació de tres senyals biològics simluténeas en el transcurs de tres dies, però els investigadors no descarten ampliar el rendiment del sistema. El científic ha avançat que pretén aconseguir registres de diversos minuts sobre diferents successos ocorreguts al llarg de diverses setmanes i fins i tot mesos.

Noticia Original

Noticia relacionada 1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada