dissabte, 14 de gener del 2012

La rana més xicoteta del món



En una investigació a Australasia, van trobar dos noves espècies de ranes, una de elles, el vertebrat més xicotet del món. És una rana de 7.7 milímetros de grandària. Ha sigut trobada a l’illa de Nova Guinea per els investigadors de la universitat de Louisiana dels EEUU i li han posat el nom de 'Paedophryne amauensis'. Viu en el sòl, en una fulla humida al bosc tropical. Aquesta universitat ja ha aportat més de 60 espècies de rèptils, amfibis, aus i mamífers.
Segons el descubridor d’aquesta espècie, Nova Guinea és un punt calent de biodivesitat .
I tot el que es descobreix incorpora una altra capa a l’enteniment general de com la biodiversitat es genera i es manté. També afirma, que per als biólegs és molt important el tamany delsarti vertebbrats, perquè es coneix poc sobre els tamanys extrems, ja siga gran o xicotet.
Hi han més de 60.000 espècies de vertebrats al món, i el més gran que es coneix és la balena blava , de més de 25 m i fins ara, el més xicotet era un Peix trobat a Indonèsia de entre 7.9 i 10 mm.

Video :

Notícies relacionades:

4 comentaris:

  1. Aquesta noticia m'ha agradat ja que no coneixia aquestes espècies d'animals de tanta diferència en la grandària. És fascinant la biodiversitat que podem trovar al planeta.Ja que aquesta rana que han trobat,es marca un abans i un després en la biologia dels animals. Perquè es sorprenent com poden haver animals tan xicotets com aquesta granota.Al igual que animals tan grans com la balena blava; de més de vint-i-cinc metres de longitud.

    ResponElimina
  2. Aquesta noticia m'ha impresionat molt per l'estatura d'aquest amfibi.
    Sobretot m'ha cridat la atenció que l'animal mes gran, i fins fa poc el mes menut, eren animals maritims, i aquesta rana ha pogut superar el tamany més menut.

    ResponElimina